EU oznaka za gume

Pozadina i povijest


U studenom 2012. godine širom Europe je uvedena standardna deklaracija za gume na vozilima: temeljeno na tri kriterija, EU deklaracija vrijednosti pruža informacije o karakteristikama guma vezanim za okoliš i za sigurnost, s ciljem podizanja sigurnosti na cesti i smanjenja zagađenja.


Vrijednosti na deklaraciji

New content item

Kočenje po mokrom

Sigurno prianjanje u uvjetima mokre ceste je presudno kod sigurne vožnje. Performanse se kategoriziraju u razrede od A do G (iako se D i G trenutno ne koriste). Kočioni put između gume razreda A i gume razreda F može biti i do 18 metara.

eutyrelabel_fuel

Učinkovitost potrošnje goriva

Manji otpor kotrljanja štedi gorivo i smanjuje emisije CO2. Gume A razreda odlikuju se najvećom učinkovitošću potrošnje goriva, dok svaki sljedeći razred sve do G, povećava potrošnju goriva za 0.42 do 0.56 mpg kod automobila koji ima 36 mpg.

New content item

Buka

Ovdje se govori o vanjskoj buci koju proizvodi guma i mjeri se decibelima. Što je više ispunjenih stupaca na deklaraciji, to je guma glasnija.  

Preglednik EU deklaracija vrijednosti


Dolje se nalazi naš preglednik EU deklaracija vrijednosti za sve Uniroyal proizvode. Samo unesite tražene vrijednosti i vaša će EU deklaracija postati dostupna. 

Uniroyal. Continentalov brend.*